ALGEMEEN

De oplevering staat gepland in maart 2022

Vele professionals op de bouw zijn dagelijks bezig om deze mooie woningen op tijd op te kunnen leveren. Maar er kunnen onvoorziene omstandigheden zijn die de bouw vertragen. Hierbij kun je denken aan weersomstandigheden zoals harde wind of vorst, maar ook het aanleveren van afbouwmateriaal en maatregelen romdom Covid-19.

De huurprijzen voor de studio’s van 40-50m2 liggen tussen de €825 – €925
De huurprijzen van de studio’s en studiolofts van 55-75m2 liggen tussen de €925 – €1100

De huurprijs die op deze website gecommuniceerd wordt is een totaalprijs incl. het gebruik van het serviceconcept en gebruik van bijbehorende ruimtes, deze ruimtes bevinden zich op de begane grond en eerste verdieping. Hier zullen onder andere werkplekken, een kleine gym en ontmoetingsruimten gerealiseerd worden en zal een servicemanager aanwezig zijn. Bovendien zullen er door het jaar heen enkele activiteiten georganiseerd worden.

De eerste drie jaar na de oplevering van de studio’s zit 1 rit per maand in een elektrische deelauto plus 1 rit op een elektrische fiets inbegrepen in je huurprijs. 

Kosten die niet inbegrepen zijn in de huurprijs:

 • Servicekosten: Je betaalt naast je “kale” huur maandelijks een voorschot op de servicekosten. Denk hierbij aan kosten van elektriciteit ten behoeve van de algemene ruimtes, onderhoud van algemene installaties, liften, binnentuin, schoonmaakkosten, water, telefoonkosten lift, glasverzekering en een aantal gemeentelijke heffingen. Indicatie servicekosten is € 65,- per maand.
 • Wassen en drogen betaal je per was- en droogbeurt. Dit verloopt via de AppWash app van Miele. Je betaalt € 2,20 voor wassen en € 1,50 voor drogen, exclusief wasmiddel.
 • Extra auto/fietsrit: dit kun je bijboeken via de WeDriveSolar. Meer informatie over de abonnementen vind je op de website van WeDriveSolar
 • Levering en verbruik elektriciteit en water van je eigen studio. Tarieven zijn per appartement bepaald en vind je terug in de prijslijst
 • Overige vaste lasten zoals internet, tv, inboedelverzekering en (gemeentelijke) belastingen.
 •  

Volg de volgende stappen voor een succesvolle inschrijving:

 1. Zoek jouw droomstudio via het aanbod overzicht of de woningzoeker, en noteer het adres.
 2. Controleer of je aan de huurvoorwaarden kunt voldoen.
 3. Daarna ben je klaar om te starten met je inschrijving!

Je bent vast erg nieuwsgierig hoe de studio’s en lofts er uit komen te zien! Iedere donderdag is er “open huis” in One Space. Je kunt dan de twee modelwoningen bezichtiging. Je moet je registreren om het open huis te bezoeken. Reserveer hier jouw tijdslot! 

Op deze website vind je alvast impressies en foto’s van de twee modelwoningen. De exacte indeling en afmetingen van de woning kun je terugvinden op de plattegronden. De plattegronden kun je per studio of loft bekijken via de woningzoeker of het aanbodoverzicht.

 

De studio’s in One Space worden verhuurd in de vrije sector. Daarom is het niet mogelijk om huurtoeslag aan te vragen.

 

Op deze website vermelden wij de geplande oplevering van de woningen. Op dit moment verwacht de aannemer dat deze datum wordt gehaald. Echter, de opleverdatum kan door omstandigheden verzet worden, zoals bijvoorbeeld door het later aangeleverd krijgen van de bouwmaterialen of wanneer er verdere beperkende maatregelen door de overheid worden ingevoerd. Wij houden dit goed voor jou in de gaten en wanneer je bij ons een woning wilt huren, informeren wij je uiteraard tijdig over de sleuteloverdracht.

Houd hier dus rekening mee wanneer je de huur opzegt of je woning verkoopt.

Toetsing en inkomen

Om in aanmerking te komen voor een appartement in One Space is het van belang dat je kunt voldoen aan de inkomensrichtlijnen. Daarnaast is het belangrijk dat je geen negatieve BKR registratie hebt.

Om een woning te huren is het belangrijk dat je iedere maand de huur kunt betalen. Daarom zijn er inkomensrichtlijnen opgesteld:

 • Minimaal bruto maandinkomen van 3.5 x de maandhuurprijs;
 • Bij twee gezinsinkomens telt het tweede inkomen voor 100% mee;
 

Eigen vermogen
Wanneer je eigen vermogen hebt en dit van belang is om mee te tellen, dan rekenen wij 10% van het vermogen mee als inkomen bovenop het overige inkomen. Eigen vermogen vanaf € 50.000,- telt mee. Naast je eigen vermogen moet er ook een vast inkomen zijn.

Een uitkering telt mee als eerste inkomen indien je kunt aantonen op lange termijn structureel  aan de inkomenseis te kunnen voldoen. Daarnaast telt een uitkering, wanneer het een 2e inkomen betreft, mee in de berekening. 

Als ondernemer kun je een studio of loft in One Space huren als je minimaal 1 jaar een eigen onderneming hebt en aan de inkomensrichtlijnen voldoet. Er wordt gevraagd om de jaarrekening van een afgesloten boekjaar, opgemaakt door een accountant óf administratiekantoor. Het resultaat (netto winst voor belasting) wordt gehanteerd als het jaarinkomen.
Het is goed om te weten dat aan ondernemers een waarborgsom van 3 maanden de kale huur wordt gevraagd bij het sluiten van de huurovereenkomst. (Ook indien 1 van de 2 huurders een ondernemer is) De waarborgsom moet voor de sleuteloverdracht in bezit zijn van de verhuurder.

Het is belangrijk dat je ook op langere termijn de huur kunt betalen. Daarom is het noodzakelijk om een arbeidsovereenkomst van minimaal één jaar te hebben, ondersteund met een intentieverklaring van de werkgever. Met een nul-urencontract of een contract via een uitzendbureau kun je niet aan deze voorwaarden voldoen. Een contract via een detacheringsbureau wordt beoordeeld aan de hand van de voorwaarden van het contract.

Studiefinanciering is een lening, en telt daarom niet mee als inkomen.

Ja, ouders mogen garant staan. Voldoe je voor 80% aan de gestelde inkomenseis dan is garantstelling door een van de ouders mogelijk. 

Inschrijven & online verhuur

De verhuur is gestart. Rechts bovenaan de website vind je een button om je inschrijving te starten. Je wordt dan naar een beveiligde online omgeving verwezen waar je een eigen account aanmaakt. Hier kun je jouw gegevens invullen en documenten uploaden.

Je hoeft geen inschrijfkosten te betalen en er zijn geen bemiddelingskosten.
Voor sleuteloverdracht dient de eerste maand huur en de eventuele waarborgsom te zijn/worden overgemaakt. Een waarborgsom wordt gevraagd indien je zelfstandig ondernemer bent of in het geval van afwijkende situaties.

Tijdens de inschrijving worden er documenten opgevraagd. Dit zijn voornamelijk documenten gerelateerd aan je identiteit en je inkomen. Welke documenten dit precies zijn, hangt dus af van jouw persoonlijke situatie. 

Tijdens de inschrijving krijgen alle geïnteresseerden de mogelijkheid om zich online in te schrijven voor hun droomwoning. Er worden persoonsgegevens, informatie over je inkomen en documenten opgevraagd. Deze informatie wordt gebruikt om te controleren of je aan de inkomensrichtlijnen en andere voorwaarden kunt voldoen.

Iedereen die voldoet aan de inkomenseis én de inschrijving heeft voltooid, wordt meegenomen in de matchronde(s). Dit gebeurt op basis van de door jou ingevulde gegevens en je voorkeurswoningen. Let er dus goed op dat je het juiste inkomen invult van zowel jezelf als je evt. partner.

 

Huren & voorwaarden

Woningdelen is niet toegestaan. In One Space kun je alleen huren als alleenstaande en samenwonende.

 

Je kunt alleen een studio of loft in One Space huren wanneer je er zelf gaat wonen en na verhuizing inschrijft op het gehuurde adres in de Gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA) van de gemeente Delft. Het is verboden om de woning te verhuren voor korte of langere periode (short stay, Airbnb e.d.). Ondertekenaar(s) van het huurcontract en hun eventueel inwonende kind(eren) zijn de bewoners van het appartement.

Je huurt voor minimaal 1 jaar. Daarna is de huurovereenkomst te beëindigen per de eerste van de volgende maand + 1 maand. Een voorbeeld: je geeft op 19 april aan dat je de huur wilt opzeggen, dan beëindigt de huurovereenkomst op 1 juni. 

Je mag de binnenkant van de woning naar je eigen smaak inrichten en decoreren. Je mag de wanden sausen of behangen maar houd er rekening mee dat je, indien je de woning verlaat, je de woning weer met witte wanden moet achterlaten.

Kozijnen en deuren mag je niet schilderen. Boren in de tegels (badkamer, keuken) is niet toegestaan

KWALITEIT & voorzieningen

De woningen zijn aangesloten op een centrale energie opwekkingsinstallatie (kortweg EOI) voor de levering van warmte, koude en warm tapwater. Deze installatie bestaat uit een bronnensysteem waarbij warmte en koude uit de bodem wordt gehaald en een warmtepomp per 2 woningen. Iedere woning heeft zijn eigen voorraadvat voor warm tapwater van ruim 90 liter. Je bent als huurder verplicht om een gebruikersovereenkomst aan te gaan met de exploitant van de EOI. Tarieven zullen binnenkort op deze pagina website worden gemaakt. Het is met de installatie ook mogelijk om de woning beperkt te koelen.

 

De studio’s worden opgeleverd inclusief vloer. De wanden zijn voorzien van behang. Er is een complete keuken inclusief inbouwapparatuur aanwezig en een moderne badkamer inclusief douche, toilet en wastafel.

De volgende apparaten zullen worden geplaatst:
– Loopband
– Ergometer (Hometrainer)
– Roeitrainer
– Crosstrainer
– Losse gewichten